10 Προτεινόμενα Road Trips στην Ευρώπη


Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι σχετικά εύκολη και οικονομική υπόθεση, αρκεί να οργανωθεί σωστά και αρκετό καιρό πριν. Ακόμη όμως και αν το αποφασίσετε τελευταία στιγμή μπορείτε να γλιτώσετε κόπο και ταλαιπωρία συμβουλευόμενοι τη σελίδα Caravani, το My Europe Guide και αν είστε μέλος της ομάδας Caravani Club άλλους που έχουν ταξιδέψει ήδη. Σε κάθε περίπτωση όμως το κύριο μέλημα και ζητούμενο είναι το που θα πάτε, σε ποια μέρη θα διανυκτερεύσετε και πόσες μέρες, ποια διαδρομή είναι καλύτερη κλπ. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στα παρακάτω σχέδια ταξιδιών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στη σελίδα Caravani κατά καιρούς, ώστε να πάρετε ιδέες και να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι πιο εύκολα και γρήγορα. Καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της Ευρώπης και κάθε νέο σχέδιο ταξιδιού θα προστίθεται άμεσα στη λίστα εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Για να μεταβείτε στα αντίστοιχα άλμπουμ στη σελίδα Caravani, πατήστε στις επικεφαλίδες χρησιμοποιώντας ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Kινητά, τάμπλετ και γενικά συσκευές με android παρουσιάζουν προβλήματα στην ανακατεύθυνση προς το Facebook. Σε άλλα λειτουργεί σωστά και σε άλλα όχι. Σε αυτή τη περίπτωση πηγαίνετε στη σελίδα στα άλμπουμ και θα τα βρείτε με το όνομα Roadtrip 1,2, 3.... κλπ.




 Ίσως ο μεγαλύτερος γύρος της κεντρικής Ιταλίας που έχουμε σχεδιάσει μέχρι σήμερα με πρώτη και καλύτερη τη περιοχή της Τοσκάνης. Για το άλμπουμ διαλέξαμε αντιπροσωπευτικούς προορισμούς, όμως το τελικό πλάνο εξαρτάται πάντα από το διαθέσιμο χρόνο! Αν η αναχώρηση ή η επιστροφή γίνει μέσω Brindisi, θα υπάρχει επίσκεψη στη Matera και τριγύρω. Όπως φαίνεται και στο άλμπουμ υπάρχουν τρεις διαφορετικές εναλλακτικές για την επιστροφή, ή κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.




Μια διαδρομή μέχρι Γαλλία μεν, αλλά περνάμε από όλη τη κεντρική Ευρώπη σχεδόν, στο πήγαινε και πίσω! Αυτό το ταξίδι θέλει μέρες αλλά είναι μια πρόκληση που στο τέλος θα αποζημιώσει με το παραπάνω. Η τελική διαδρομή κατά μήκος του Λίγηρα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ημέρες που διαθέτει κάποιος για το ταξίδι.




Μια κλασσική διαδρομή στη καρδιά της Ευρώπης, από το περίφημο Cesky Krumlov στη Ρομαντική Οδό και μέσω Τιρόλου στη λίμνη Hallstatt και τη κορυφή Schafberg. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Αντί για τη διαδρομή στο Τιρόλο μπορούμε να ακολουθήσουμε την γερμανική αλπική οδό μέχρι το Berchtesgaden.




Ένα διαφορετικό οδοιπορικό μέσα από την γοητευτική Σλοβακία, την άγνωστη αλλά γεμάτη εκπλήξεις ανατολική πλευρά της Ουγγαρίας και τη γεμάτη από ομορφιές Ρουμανία. Μια διαδρομή εκτός των καθιερωμένων που σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Μπορεί να προστεθεί και η διαδρομή Κρακοβία - Βρότσλαβ, με εναλλακτική επιστροφή από Πράγα, Μπρνο, Βουδαπέστη κλπ.




Μια πρόταση για ένα ιδιαίτερο Road Trip! Ακολουθούμε το Δούναβη από το Vidin (Βουλγαρία) και τις Σιδηρές Πύλες (Σερβία-Ρουμανία) μέχρι το Donauwoerth στη μέση της Ρομαντικής Οδού στη Γερμανία. Με βάση τα σημεία που φαίνονται στις φωτογραφίες η διαδρομή είναι: Vidin (BLG) - Drobeta Turnu (ROM) - Σμεντέρεβο (SRB) - Βελιγράδι (SRB) - Novi Sad (SRB) - Σομπόρ (SRB) - Baja (HUN) - Βουδαπέστη (HUN) - Esztergom (HUN) - Komarno (SLO) - Μπρατισλάβα (SLO) - Βιέννη (AUS) - Krems (AUS) - Linz (AUS) - Passau (GER) - Regensburg (GER) - Ingolstadt (GER) - Donauwörth (GER). 
Η επιστροφή μπορεί να γίνει μέσω της ρομαντικής οδού και της γερμανικής αλπικής οδού μέχρι τη περιοχή της λίμνης Hallstatt στην Αυστρία. Στη συνέχεια επιστρέφουμε προς τα πάτρια μέσω Κροατίας και Σερβίας. Εναλλακτικά η επιστροφή μπορεί να γίνει μέσω Ουγγαρίας και Σερβίας ή Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.




Μια διαδρομή μέσα από τα πιο όμορφα μέρη της περιοχής Πούλια της Ιταλίας μέχρι τη Ματέρα, τη πόλη που είναι αφιερωμένη στην Αγία Μητέρα (Mater Sacra). Φτάνουμε στο Μπρίντιζι με πλοίο και περνάμε από το Polignano a Mare, το Alberobellςo, τη Martina Franca και το Ostuni. Ολιγοήμερο και οικονομικό ταξίδι με αυτοκίνητο, ιδίως αν κάνετε κρατήσεις νωρίς οπότε θα βρείτε και ωραία καταλύματα στη Ματέρα. Οπωσδήποτε μη χάσετε την ευκαιρία να γευματίσετε στο περίφημο Ristorante Hotel Grotta Palazzese στο Polignano a Mare κοντά στο Μπάρι! Στη περιοχή αυτή μπορείτε να φτάσετε και δια ξηράς από Σερβία, Κροατία, Σλοβενία αλλά με το σκεπτικό να δείτε κάποια μέρη σε αυτές τις χώρες και την υπόλοιπη Ιταλία. Το συγκεκριμένο ταξίδι μπορεί να συνδυαστεί και με την υπόλοιπη νότια Ιταλία και το γύρο της Σικελίας.




Στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια, υπάρχουν ομορφιές που είναι γενικότερα υποτιμημένες. Ορίστε λοιπόν ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για να ανακαλύψετε του λόγου το αληθές. Περνάτε τα σύνορα στον Προμαχώνα (Σερρών) και από το καινούριο δρόμο φτάνετε στη ΣΟΦΙΑ σε τρεις ώρες. Στη διαδρομή για ΚΡΑΪΟΒΑ περνάτε από το γραφικό κάστρο του "Belogradchik", το μετα - παλαιολιθικό σπήλαιο "Magurata" και τη γέφυρα στο VIDIN πάνω από το Δούναβη. Συνεχίζετε βόρεια για SIBIU και SIGHISOARA και επιστρέφετε προς BRASOV στο οποίο συνιστούμε διήμερη διαμονή τουλάχιστο. Αφού τριγυρίσετε στο κάστρο "Peles" στη Σινάϊα και στο "Bran" (του Δράκουλα) καταλήγετε στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τέλος περνώντας από το ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ (παλιά πρωτεύουσα ή αλλιώς η "Πόλη των Τσάρων") φτάνετε στο τελευταίο σταθμό τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Επιστροφή στα πάτρια μέσω Κομοτηνής. 
Ανάλογα με τις ημέρες που μπορούν να διαθέσουν οι συμμετέχοντες, το ταξίδι αυτό μπορεί να επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας την Τιμισοάρα στην οποία μπορείτε να φτάσετε μέσω Βελιγραδίου και Νόβι Σαντ στη Σερβία.




Σχεδιάσαμε και σας παρουσιάζουμε ένα Road Trip που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο. Διασχίζουμε την Ευρώπη από το Αιγαίο μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού και επιστρέφουμε, περνώντας από τα τρία ΧΑ, δηλ. ΧΑΛΣΤΑΤ, ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ και ΧΑΓΗ. Μες τη καλή ΧΑρά λοιπόν, εντός δύο ή τριών εβδομάδων μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα μέρη της ηπείρου μας συγκεντρωμένα σε ένα ταξίδι. Διαβάστε τις λεζάντες για την αναλυτική περιγραφή. Εννοείται ότι χωράει αρκετές παραλλαγές και προεκτάσεις, μερικές από τις οποίες σας προτείνουμε στο άλμπουμ.
Το ταξίδι αυτό είναι αρκετά μεγάλο (πάνω από 2 εβδομάδες), επομένως ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει κανείς μπορεί να το περιορίσει ανάλογα (π.χ. να πάει μέχρι Χαϊδελβέργη και πίσω). Το πλεονέκτημα αυτού του οδικού άξονα που έχουμε επιλέξει είναι ότι επιτρέπει πολλά κάθετα τοπικά Road Trips, όπως για παράδειγμα η ρομαντική οδός στη Γερμανία, η νότια Βοημία στη Τσεχία, ο δρόμος του κρασιού στη Γαλλία κά.




Τσεχία δεν είναι μόνο η μαγική και αγαπημένη Πράγα. Η Βοημία στα δυτικά και νότια με κυρίαρχο στοιχείο το ποταμό Μολδάβα (στα τσέχικα Vltava), τα χαμηλά βουνά, τις λίμνες και τα κάστρα, η λοφώδης Μοραβία στα ανατολικά με το ποταμό Μοράβα και τη πολύ γραφική πόλη Brno, προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο τοπίο που υπόσχεται αρκετά δυνατές ταξιδιωτικές εμπειρίες ιδίως για τον οδοιπόρο με αυτοκίνητο. Αν μάλιστα προσθέσουμε και ολίγη Σλοβακία στο μενού, τότε το σύνολο σίγουρα θα είναι αξέχαστο! Για επιδόρπιο διαλέξτε ανάμεσα σε Μπρατισλάβα, Βιένη και Βουδαπέστη! Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε ακολουθώντας τις διαδρομές που προτείνουμε στο Road Trip που σχεδιάσαμε και σας παρουσιάζουμε. Αν μεγαλώσουμε τη διάρκεια του ταξιδιού μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μέρη της κεντροδυτικής Σλοβακίας και της Τσεχίας.




Σε αυτό το ταξίδι με αυτοκίνητο που σχεδιάσαμε, εστιάζουμε στη πανέμορφη Πολωνία ή οποία προσελκύει πλήθος επισκεπτών τα τελευταία χρόνια. Από το πρόγραμμα του road trip δεν θα μπορούσε να λείψει η άγνωστη αλλά ελκυστική κεντροανατολική Σλοβακία, ενώ αν υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμες ημέρες μια επίσκεψη στο Βερολίνο θα ήταν ότι καλύτερο! Αν οι ημέρες που διαθέτετε είναι λιγότερες, μπορείτε να βγάλετε εκτός την επίσκεψη στο Βερολίνο και να περιοριστείτε στη νότια Πολωνία που είναι και η ομορφότερη κατά τη γνώμη μας.



> Για να ενημερώνεστε συνεχώς σε ότι αφορά ιδιαίτερους προορισμούς, διαδρομές, εκδηλώσεις και γενικότερα τα ταξίδια με αυτοκίνητο στην Ευρώπη ακολουθήστε τη σελίδα "Caravani" δηλώνοντας "Μου αρέσει!




> Αν θέλετε να μοιραστείτε ταξιδιωτικές εμπειρίες, να αναζητήσετε πληροφορίες, να θέσετε ερωτήματα και να πάρετε έγκυρες απαντήσεις από έμπειρους ταξιδιώτες, γίνετε μέλη στην ομάδα μας πατώντας εδώ:


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κίνηση στα σύνορα των βαλκανικών χωρών

Βινιέτες & Διόδια - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!