Κίνηση στα σύνορα των βαλκανικών χωρών


 Η καθυστερήσεις στα σύνορα των βαλκανικών χωρών είναι ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους οδηγούς, ιδίως σε περιόδους όπως οι καλοκαιρινοί μήνες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, που η κίνηση είναι αυξημένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να έχουμε έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο εναλλακτικό συνοριακό πέρασμα και να γλιτώσουμε την ταλαιπωρία. 
Στις ιστοσελίδες παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τη κίνηση στα σύνορα των χωρών: Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, που είναι και τα πιο ουσιώδη από πλευράς οδικών ταξιδιών. Η σελίδα της Ουγγαρίας (αν και μη βαλκανική χώρα) είναι πολύ χρήσιμη για τις διελεύσεις, ενώ για τη Βουλγαρία η πληροφόρηση γίνεται έμμεσα από τις ιστοσελίδες Σερβίας και Ρουμανίας. Ελέγξτε την κίνηση στα σύνορα μέσα από κάμερες δικτύου, ή δείτε τους αντίστοιχους χρόνους αναμονής. Σε κάποιες σελίδες υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τη κατάσταση των εθνικών οδικών δικτύων και τη κίνηση στα διόδια.
Για να εντοπίσετε τα συνοριακά σημεία διέλευσης και να επιλέξετε κάποιο ναλλακτικό με λιγότερη κίνηση, πηγαίνετε στην αρχική σελίδα στο χάρτη ON THE ROAD αριστερά (για PC), ή στις τρεις γραμμούλες πάνω αριστερά (κινητά). Πατώντας στο συνοριακό σημείο που επιθυμείτε εμφανίζονται στο παράθυρο οι σχετικές σελίδες. Μεγιστοποιήστε το χάρτη για πιο εύκολη ανάγνωση.
Οι πιο συχνοί στη χρήση από τους παρακάτω σύνδεσμους βρίσκονται μόνιμα στην αρχική σελίδα κάτω από το τίτλο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάποιες από αυτές ενδεχομένως να χρειαστεί να επιλέξετε τη μετάφραση στα αγγλικά (καλύτερα) από τον φυλλομετρητή σας. Αυτό γίνεται είτε με δεξί κλικ στην οθόνη του υπολογιστή σας, είτε πατώντας επάνω δεξιά στις τρεις τελίτσες στο κινητό σας.


ΣΕΡΒΙΑ

Κάμερες Συνόρων (AMSS) 

Κάμερες Συνόρων (Υπ. Εσωτ.) 


* Αν μπείτε από υπολογιστή, κάντε μετάφραση της σελίδας και επιλέξτε δεξιά στο Μενού "Border Crossings". Πατήστε στο σύνορο που θέλετε και θα ανοίξει παράθυρο με πληροφορίες. Στο ίδιο μενού θα βρείτε και άλλες πληροφορίες όπως Χρόνους Αναμονής στα Διόδια, Οδικά Έργα κλπ. Στο κινητό δεν γίνεται μετάφραση δυστυχώς, οπότε σας γράφουμε κάποιες λέξεις κλειδιά στα σερβικά και τι σημαίνουν:

Naplatne rampe = Σταθμοί διοδίων
Radovi na putu = Έργα στο δρόμο
Granični prelazi = Συνοριακά περάσματα
Izlaz iz Srbije - oko 15 minuta = Έξοδος από τη Σερβία - περίπου 15 λεπτά
Ulaz u Srbiju - oko 15 minuta = Είσοδος στη Σερβία - περίπου 15 λεπτά

AMSS είναι η Λέσχη Αυτοκινήτου της Σερβίας.


ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Χρόνοι Αναμονής 

Πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας

Πληροφορίες Συνόρων

Στον υπολογιστή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στη σελίδα και να επιλέξετε μετάφραση στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά (καλύτερα). Στο κινητό πηγαίνετε επάνω δεξιά στις τρεις τελείες και επιλέξτε "Μετάφραση".


ΚΡΟΑΤΙΑ

Κάμερες Συνόρων (HAK)

Χρόνοι Αναμονής (ΗΑΚ)

Κυκλοφορία (HAK)

Υπάρχει επιλογή γλωσσών στο αρχικό μενού. Πατήστε στο 
HAK (Λέσχη Αυτοκινήτου της Κροατίας) πάνω αριστερά και επιλέξτε γλώσσα (δεξιά το σημαιάκι)Όλες οι παραπάνω πληροφορίες διατίθενται και σε εφαρμογή για Android που θα βρείτε ΕΔΩ .

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ


Στον υπολογιστή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στη σελίδα και να επιλέξετε μετάφραση στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Στο κινητό όχι, αλλά είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσετε τις ονομασίες!

ΒΟΣΝΙΑ


Στον υπολογιστή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στη σελίδα και να επιλέξετε μετάφραση στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά (καλύτερα). Στο κινητό πηγαίνετε επάνω δεξιά στις τρεις τελείες και επιλέξτε "Μετάφραση".

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Χρόνοι Αναμονής (Χάρτης)

Πατήστε στο χάρτη το σημέιο που σας ενδιαφέρει και θα εμφανιστεί παράθυρο με πληροφορίες.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Κατάσταση Συνόρων

Είναι και στα αγγλικά γραμμένο από τη μέση της σελίδας και κάτω.

ΒΟΡ. ΜΑΚ. 

Κάμερες Συνόρων

Εμφανίζεται ένα τοπίο χωρισμένο σε τρία τμήματα και πρέπει να πατήσετε στο δεξί πάνψ σε ένα βελάκι για να δείτε το σήμα της κάμερας και να προχωρήσετε.


Για να τοποθετήσετε το My Europe Guide σαν εικονίδιο στο κινητό σας, πηγαίνετε στην Αρχική Σελίδα. Στη συνέχεια από το μενού (οι τρεις τελείες επάνω δεξιά) επιλέξτε "Άνοιγμα στο Chrome" και μετά πάλι στις τρεις τελείες "Προσθήκη στην αρχική οθόνη". Αποθηκεύστε το επίσης στους σελιδοδείκτες σας στο Chrome και ...

Καλό σας Ταξίδι! 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βινιέτες & Διόδια - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

10 Προτεινόμενα Road Trips στην Ευρώπη